Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z czereśniami i kokosem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 1,5 szklanki
mleko 1,5 szklanki
jajko 2 sztuki
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
olej 2 łyżki
wiórki kokosowe 10 łyżek
czereśnie 0,5 kg
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z czereśniami i kokosem

Kroki postępowania

1
Czereśnie umyć i usunąć pestki. Do miski wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać olej i jajka. Ucierać dolewając małym strumieniem mleko (najszybciej mikserem) kilka minut.
Krok 1 - Racuchy z czereśniami i kokosem foto
2
Miksując dodawać wiórki kokosowe.
Krok 2 - Racuchy z czereśniami i kokosem foto
3
Na końcu czereśnie, które delikatnie wmieszać łyżką.
Krok 3 - Racuchy z czereśniami i kokosem foto
4
Placki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Krok 4 - Racuchy z czereśniami i kokosem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.12.2014 17:15
ekstra pomysł
IKrakowianka 13.11.2014 23:03
rewelacyjne racuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak