Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z boczniakami, serem i kurczakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 350 g
papryka czerwona 1 szt
pierś z kurczaka 2 szt
cebula 1 szt
mozzarella w kulce
ser żółty 15 dag
natka pietruszki
Czosnek suszony Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka pszenna
jajko 3 szt
olej do smażenia
oregano
mleko 3,2% 100 ml
mąka 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z boczniakami, serem i kurczakiem

Kroki postępowania

1
Boczniaki drobno kroję i to samo robię z czerwoną papryką i cebulą.
Krok 1 - Racuchy z boczniakami, serem i kurczakiem foto
2
Pierś osuszam ręcznikiem papierowym i kroje w drobną kostkę i mieszam z resztą składników.
Krok 2 - Racuchy z boczniakami, serem i kurczakiem foto
3
Ser żółty i osuszoną mozzarellę kroje w drobne kostki , wszystko doprawiam solą pieprzem, czosnkiem.
Krok 3 - Racuchy z boczniakami, serem i kurczakiem foto
4
Jajka i mleko mieszamy ze sobą dodajemy mąkę, tak przygotowane ciasto mieszamy razem z resztą pokrojonych składników.
Krok 4 - Racuchy z boczniakami, serem i kurczakiem foto
5
Na koniec wsypujemy natkę pietruszki.
Krok 5 - Racuchy z boczniakami, serem i kurczakiem foto
6
Placki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.
Krok 6 - Racuchy z boczniakami, serem i kurczakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 25.01.2017 00:46
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak