Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z białą kapustą

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Dzisiaj przygotowałam racuchy z kapustą białą. Są one bardzo smaczne i proste w wykonaniu. Były zaskoczeniem dla mojej rodzinki.

Składniki:

Potrzebne składniki

mąka 2 szklanki
jajko 4 sztuki
sól 1 łyżeczka
mleko 310 mililitrów
woda mineralna 1.5 szklanki

Dodatkowo

cebula 5 łyżek
kapusta biała 3 szklanki
oliwa 3 łyżki
sól 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Porada

Woda najlepiej niegazowana, szklanka o pojemności 250 g, Sól i pieprz do smaku,

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z białą kapustą

Kapustę obrać z brzydkich liści, pokroić w ćwiartki i poszatkować.
Następnie ugotować w osolonej wodzie. Cebulę po obraniu pokroić w drobną kostkę i podrumienić na margarynie.
Z mąki, mleka i żółtek zrobić ciasto jak na naleśniki, do ciasta dodać ugotowaną kapustę i podrumienioną cebulę.
Wszystko dobrze wymieszać.
Na koniec doprawić przyprawami, dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać.

Porcje ciasta kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć racuchy na rumiano z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.07.2019 20:27
Dobre racuchy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak