Racuchy z bananami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdże

    3 dag
  • cukier

    1 łyżka
  • mleko

    1 szklanka
  • mąka

    1i1|2 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • olej

  • banan

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże rozprowadzić w letnim mleku z cukrem, odstawić. Gdy wyrosną wlać do mąki, dodać jajko, zmiksować ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Banany obrać, pokroić w plasterki, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Kładziemy na rozgrzany olej łyżką racuszki i smażymy z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat