Racuchy po sądecku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    2 szklanki
  • mleko

    1 szklanka
  • jajko

    3 sztuki
  • proszek do pieczenia łyżka

    2 lub 3
  • cukier puder

    do dekoracji
  • jabłko kwaśne

    3 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać i pokroić w plasterki, a potem w jeszcze mniejsze kawałki (płaskie w miarę możliwości). Mleko, z mąką, jajkami i proszkiem do pieczenia dokładnie zmiksować. Do masy (konsystencja jak na naleśniki, ale gęstsza) wrzucić przygotowane jabłka i wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni, aż się zarumienią. Proponuję nakładać drewnianą łyżką, wygodnie i akurat smaczna wielkość. Dzieciaki uwielbiają nakładać na to jeszcze dżem... mi wystarczy posypać cukrem pudrem. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna156 17.09.2010 22:05
Smaczności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat