Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy marchewkowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 sztuki
mąka jaglana 2/3 szklanki
jaja 2
otręby gryczane 2 łyżki
sól do smaku

Porada

Jeśli nie przepadacie za smażeniem na tłuszczu, spokojnie można je upiec. Są wtedy bardziej chrupkie, ale też dobre.

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy marchewkowe

1. Marchew należy obrać i zetrzeć na tarce o najmniejszych otworach
2. Dodać mąkę, otręby, sól, jaja i wymieszać łyżką.
3. Rozgrzać tłuszcz, nakładać porcje wielkości jednej łyżki i spłaszczyć. Smażyć z obu stron na niewielkim ogniu.
4. Można jeść z jogurtem, kwaśną śmietaną albo twarożkiem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak