Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy light z dodatkiem otręb

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

otręby pszenne 4 łyżki
jajko 1 szt.
jogurt naturalny 2 łyżki
jabłko 1/2 szt.
cynamon Prymat 2 łyżeczki
imbir starty 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy light z dodatkiem otręb

Otręby pszenne wsypać do miski, dodać obronę i pokrojone w kostki jabłko, rozbić i wrzucić jajko oraz dodać 2 łyżki jogurtu naturalnego. Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić 2 łyżkami cynamonu i 2 łyżkami startego imbiru. Wymieszać dokładnie całość.
Zawartość miski wykładać łyżką na patelnie tworząc placki i smażyć na maśle klarownym lekko. Obracając co jakiś czas racuchy, pamiętając żeby każda strona była złotego koloru. Przygotowane danie, przełożyć na talerz. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak