Racuchy kakaowe z dynią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajo

  • mleko

    szkanka
  • mąka kukurydziana

  • słodzik w proszku

    1 łyżeczka
  • kakao

    łyżeczka
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajko rozmieszać ze słodzikiem, dodać kakao i mleko oraz proszek do pieczenia i mąki tyle by ciasto było gęste jak na zwykłe racuchy.
Smażyć na odrobinie oleju, podawać z dżemem dyniowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat