Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy jabłkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3/4 szklanki
mąka pszenna 1 szklanka
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 0.5 łyżeczki
sól 1 szczypta
cukier puder 2 łyżeczki
cukier 1 szklanka
olej do smażenia 1 szklanka
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy jabłkowe

Kroki postępowania

1
Do małego wiaderka wsypałam mąkę, cukier, sól oraz proszek do pieczenia. Wymieszałam. Dolałam mleko oraz wbiłam dwa jaja. Całość porządnie rozbiłam trzepaczką. Jabłka umyłam , obrałam i usunęłam gniazda nasienne. Starłam na tarce o dużych okach. Dosypałam do ciasta. Wymieszałam.
Krok 1 - Racuchy jabłkowe foto
2
Na rozgrzaną patelnię z olejem kładłam po dwa placki. Co nie całą minutę przewracałam z jednej strony na drugą.
Krok 2 - Racuchy jabłkowe foto
3
Podawałam na gorąco. Jeśli ciasto wychodzi nam za rzadkie można dosypywać jeszcze troszkę mąki do uzyskania pożądanej konsystencji.
Krok 3 - Racuchy jabłkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 22.08.2012 10:26
Mniam, pysznie wyglądają. U mnie akurat na obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak