Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy drożdżowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 2 dag
mąka 1/2 kg
cukier 1/2 szkl
jajko 1 szt
woda letnia 2 szkl
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy drożdżowe

Drożdże kruszymy i rozpuszczamy w letniej wodzie. Dodajemy cukier, jajko, mąkę i sól. Delikatnie wyrabiamy ciasto. Gotowe , wyrobione ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość wtedy łyżką nakładmy placki na rozgrzany olej na petelni i smażymy z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 27.06.2013 08:55
dzisiaj beda na obiad!
Ewelina47 18.06.2013 09:58
widać że puszyste, super
kamyk 23.05.2013 22:30
przepyszne muszą być te racuchy
olkaaa 25.10.2012 08:10
już dawno nie robiłam
Botwinka 19.10.2012 20:06
pyszne
Lemon 17.10.2012 11:14
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak