Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy drożdżowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2
drożdże 15 g
mąka 200 g
mleko 200 ml
cukier 3 łyżki
cukier puder 3 łyżki
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy drożdżowe

drożdże rozetrzeć ze 100 ml ciepłego mleka i 1 łyżeczką cukru. dodać jedną łyżkę mąki, odstawić do wyrośnięcia. Żółtka utrzeć z resztą cukru, białka ubić. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać resztę mąki i wyrabiać ciasto. Smażyć na oleju. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 06.11.2011 13:10
pięknie wyglądają
1j1o1l1a1 23.06.2011 15:02
smaczne, ale w sezonie owocowym można dodawać, np jabłka czy rabarbar :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak