Racuchy bananowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier wanilinowy

    1 torebeczka
  • sól

    szczypta soli
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Inne racuchy mogą dla mnie nie istnieć....


Do miski wbić 2 jajka, wsypać cukier wanilinowy, szczyptę soli i ubić mikserem.
Następnie wlać mleko, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko razem zmiksować na gładką masę.
Banany obrać i pokroić w plasterki ,
dodać do masy, wymieszać łyżką.
Nakładać łyżkę masy na patelnię (osobiście smażę na maśle klarowanym albo smalcu, nie używam żadnego oleju czy oliwy...)
Smażyć z obu stron na złoto.
Posypać cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 09.04.2013 16:08
super takie bananowe racuchy
Wiesława1 08.01.2013 16:26
super
mufinka79 07.01.2013 18:44
bardzo lubię :)
eliza135 07.01.2013 18:39
smakowite
mzap88 07.01.2013 17:58
moje najulubieńsze :)
IwonaKa 07.01.2013 17:57
z bananem jeszcze nie próbowałam,na pewno bardzo smaczne
Kasia35 07.01.2013 17:55
smaczne i syte

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat