Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 10 dag.
cukier 4 łyżki
mleko 2 szklanki
mąka 4 szklanki
jajko 4
margaryna 10 dag.
jabłka 1 kompot

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Kroki postępowania

1
Jabłka połączyć z margaryną, jajkami i cukrem.
Krok 1 - Racuchy foto
2
Do masy dodać pozostałe składniki.
Krok 2 - Racuchy foto
3
Racuchy piec w specjalnej maszynce lub smażyć na patelni na złoty kolor. Posypać cukrem pudrem.
Krok 3 - Racuchy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 28.07.2015 22:21
Pyszniutkie racuchy do kawusi
berys18 03.11.2014 08:41
piękne racuszki
AnnieB 02.11.2014 21:12
Smak dzieciństwa ;) Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak