Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
jajko 2 szt
mleko 2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka
banan 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Oddzielone białka od żółtek ubić na pianę. Do żółtek dodajemy mleko, mąkę, cukier i proszek do pieczenia - ucieramy. Banany obieramy i kroimy w plasterki. Do wymieszanych żółtek dodajemy ubitą pianę i banany wszystko dokłądnie delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto nakłądmy łyżką na rozgrzany olej na patelni i smażymy z obu stron na złoty kolor. POdawać można z cukrem pudrem. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 04.11.2012 12:59
super dla łakomczuchów:)
Aleksandraa 16.10.2012 21:04
świetne
anulka69 01.10.2012 09:16
pycha
Dorian 27.09.2012 11:42
super pycha
AURELKA 05.09.2012 20:55
uwielbiam
kamyk 29.08.2012 14:14
super racuchy
Zdzisław 26.08.2012 21:53
lubię na kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak