Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Racuchy

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
250 g
świeżych drożdży
150 g
masło
50 g
mleko
1/4 l
jajko
2
cukier
50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Drożdże rozmieszać z łyżeczką cukru i 1/2 szklanki letniego mleka, wlać do przesianej mąki. Dodać utarte z cukrem jajka, resztę mleka, stopione masło. Wszystko wyrobić łyżką, aż ukażą się pęcherzyki (ciasto powinno mieć gęstość śmietany). Odstawić do wyrośnięcia na około 1 i 1/2 godziny. Wyrośnięte ciasto nabierać łyżką i smażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 30.11.2011 19:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak