Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbarowy krem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rabarbar 30 dag
jaja 3 szt.
cukier 12 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 15 gram
skórka pomarańczowa 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbarowy krem

Wykonanie:
Żelatynę namoczyć w gorącej wodzie (około ½ szklanki) mieszając dokładnie rozpuścić. Rabarbar pokroić na kawałki, zalać odrobiną wody – zagotować, odparować i przetrzeć przez sito. Żółtka utrzeć z cukrem i dodać do gorącego przecieru rabarbarowego z rozpuszczoną żelatyną. Gorącym przecierem zaparzyć utarte żółtka i przestudzić. Z białek ubić pianę, połączyć z przestudzonym przecierem i rozłożyć do salaterek, następnie ozdobić skórką pomarańczową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jowant 23.04.2014 21:31
wygląda bardzo dobrze. ciekawe jak smakuje jeszcze :)
eMMe 23.04.2014 20:13
Mniam, pychota:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak