Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbarowo borówkowy biszkopt
Kroki postępowania
![Krok 1 - Rabarbarowo borówkowy biszkopt foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rabarbarowo-borowkowy-biszkopt1-2.jpg)
![Krok 2 - Rabarbarowo borówkowy biszkopt foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rabarbarowo-borowkowy-biszkopt2-2.jpg)
![Krok 3 - Rabarbarowo borówkowy biszkopt foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rabarbarowo-borowkowy-biszkopt3-2.jpg)
![Krok 4 - Rabarbarowo borówkowy biszkopt foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rabarbarowo-borowkowy-biszkopt4-2.jpg)
![Krok 5 - Rabarbarowo borówkowy biszkopt foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rabarbarowo-borowkowy-biszkopt0-2.jpg)
Biszkopt | |
jajko | 6 |
mąka pszenna | 5 łyżka |
mąka ziemniaczana | 4 łyżka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
cukier waniliowy | 8 g |
cukier | 3/4 szk |
masa | |
rabarbar | 400 g |
borówka amerykańska | 350 g |
galaretka wiśniowa | 1 |
galaretka cytrynowa | 1 |
wody | 1 szk |
Polewa: | |
maragaryna | 1/3 kostka |
kakao | 3 łyżka |
cukier | 1/3 szk |
mleko | 2 łyżka |
DODATKOWO: | |
motylki cukrowe | |
różowy cukier błyszczący |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: