Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbarowiec

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rabarbar 60 dag
cukier 1 szklanka
mąka 2 szklanki
olej 1/2 szklanki
kakao 3 łyżki
jaja 3 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Porada

Łatwe, tanie, szybkie ciasto - same zalety

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbarowiec

Kroki postępowania

1
Rabarbar opłukać, obrać a następnie pokroić na kawałki długości około 1 centymetra. Zasypać cukrem i pozostawić na około 2-3 godziny
Krok 1 - Rabarbarowiec foto
2
Do rabarbaru, który puścił trochę soku dodać wszystkie składniki i dokładnie wymieszać
Krok 2 - Rabarbarowiec foto
3
Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą formy. Upiec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni
Krok 3 - Rabarbarowiec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 31.08.2016 10:51
świetne ciasto
Jagódka77 07.07.2016 07:04
ależ on wspaniale wygląda
gusia1000 16.05.2016 22:47
Bardzo dobre.
krokus 15.05.2016 16:45
fajne i proste ciasto
Franciszek 15.05.2016 16:26
dobre do kawy
Renata9 15.05.2016 16:19
Smaczne ciacho z rabarbarem :-)
Benita 15.05.2016 13:52
poproszę kawałeczek do kawy :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak