Przepis i sposób przygotowania na: Quiche z kurczakiem, porami i pieczarkami
Pory przekrawamy wzdłuż i dokładnie myjemy, następnie kroimy w półplasterki i podsmażamy na oleju. Pory przyprawiamy majerankiem solą i pieprzem. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i podsmażamy na oleju. Dodajemy do smaku sól i pieprz.
Kurczaka myjemy, usuwamy białe błony i kroimy w kostkę, następnie podsmażamy na patelni z dodatkiem papryki w proszku, soli oraz pieprzu.
Na podpieczoną tartę dajemy podsmażone pory, następnie pieczarki oraz kurczaka. Jajka mieszamy ze śmietaną, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Masę mieszamy i wylewamy na kurczaka. Ser żółty ścieramy na tarce i posypujemy nim wierzch. Blaszkę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 170 stopniach przez jakieś 30 min, aż wierzch będzie złocisty. Smacznego :-)