Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy z nadzieniem grzybowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Tęsknicie za smakiem domowego obiadu? Wypróbujcie przepis na pyszne pyzy z grzybowym farszem.

Składniki:

ziemniaki 2 kilogramy
grzyby leśne 1 kilogram
cebula 2 sztuki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z nadzieniem grzybowym

Połowę ziemniaków gotujemy, a połowę ścieramy na tarce. Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę. Z utartych ziemniaków odsączamy sok i pozostawiamy, żeby na dnie pozostała skrobia.

Ziemniaki łączymy, dodajemy skrobię pozostałą z odciśniętych ziemniaków i wyrabiamy ciasto, dodając sól do smaku.

Oczyszczone grzyby dokładnie płuczemy i obgotowujemy, a następnie mielimy.

Na tłuszczu (np. oleju lub maśle) obsmażamy cebulę, dodajemy zmielone grzyby i jeszcze trochę razem obsmażamy. Doprawiamy farsz solą i pieprzem.

Formujemy pyzy nakładając farsz. Gotujemy w osolonej wodzie przez około 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 28.10.2013 13:50
świetne, muszę wypróbować!
pestka 22.07.2013 08:42
o bardzo dobre danie
matesko 09.01.2013 09:59
bardzo dobre
Stenka 02.01.2013 14:52
ja lubię z mieszanych leśnych
Marcinkemp 29.12.2012 08:31
a jakie grzyby najlepsze?
Stenka 03.12.2012 08:17
dziękuję za pochlebne komentarze, polecam wypróbowanie przepisu
Renataj 15.11.2012 11:21
Mam zamrożone grzybki więc pewnie wypróbuję.
Bernadeta1 18.09.2012 14:31
z grzybami-rewelacja
okrysia 09.09.2012 08:57
Smaczne to!lubie takie, polecam!
rjustysia 29.08.2012 10:05
dawno nie jadłam takich pyz :)
adelajda 24.08.2012 10:45
z grzybami super !
elficzna 23.08.2012 16:41
taką bym zjadła :)
Laila2786 23.08.2012 09:17
mmm pycha
Pietruszka 23.08.2012 08:59
Na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak