Pyzy z nadzieniem grzybowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2 kg
  • grzyby leśne

    1 kg
  • cebula

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Połowe ziemniaków gotujemy, a połowę ścieramy na tarce. Gotowane ziemniaki przepusczamy przez praskę. Z utartych ziemniaków odsączamy sok i pozostawoamy, żeby na dnie pozostała skrobia. Zemniali łączymy, dodajemy pozostałą z odciśniętych ziemniaków skrobię i wyramiamy ciasto dodając sól do smaku. Oczyszczone grzyby dokładnie płuczemy i obgotowujemy, a następnie mielimy. Na tłuszczu obsmażamy cebulę, dodajemy zmielone grzyby i jeszcze trochę razem obsmażamy. Doprawiamy farsz solą i pieprzem. Formujemy pyzy nakładając farsz. Gotujemy w osolonej wodzie 10 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krystyna330 28.10.2013 13:50
świetne, muszę wypróbować!
pestka 22.07.2013 08:42
o bardzo dobre danie
matesko 09.01.2013 09:59
bardzo dobre
Stenka 02.01.2013 14:52
ja lubię z mieszanych leśnych
Marcinkemp 29.12.2012 08:31
a jakie grzyby najlepsze?
Stenka 03.12.2012 08:17
dziękuję za pochlebne komentarze, polecam wypróbowanie przepisu
Renataj 15.11.2012 11:21
Mam zamrożone grzybki więc pewnie wypróbuję.
Bernadeta1 18.09.2012 14:31
z grzybami-rewelacja
okrysia 09.09.2012 08:57
Smaczne to!lubie takie, polecam!
rjustysia 29.08.2012 10:05
dawno nie jadłam takich pyz :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat