pyzy z mięsem

pyzy z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki gotowane

    1 kg
  • ziemniaki

    5 szt
  • mąka ziemniaczna

    1/2 szklanki
  • jajko

    2 szt
  • mąka pszenna

    1/3 szklanki
  • sól

  • Farsz:

  • mięso wieprzowe

    30 dag
  • pierś z kurczaka

    30 dag
  • cebula

    1
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania pyzy z mięsem

Kroki postępowania

Krok 1 - pyzy z mięsem foto
Farsz: Mięso wieprzowe i mięso z kurczaka gotujemy. Następnie przekręcamy przez maszynkę. Cebulke podsmażamy na złoty kolor i dodajemy do przekręconego mięsa, przyprawiamy solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy na jednolitą masę.
Krok 2 - pyzy z mięsem foto
Ziemniaki gotujemy i przepuszczamy przez maszynkę. Ziemniaki surowe ścieramy i odsączmy. Dodajemy do ugotowanych ziemniaków. Dodajemy jajko, mąkę ziemniaczną, mąkę pszenną oraz sól. Wszystko razem mieszamy na jednolitą masę. Ciasto formujemy w kuleczki w których robimy dołek, wkładamy farsz i zamykamyt formułując kulkę.
Krok 3 - pyzy z mięsem foto
Gotowe pyzy gotujemy wrzucając na osoloną wodę i wyjmujemy gdy wypłyna na wierzch. Może podać je polewając tłuszczykiem lub skwareczkami. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Rybciia 08.11.2013 11:52
uwielbiam :-)
Róża1 17.10.2013 21:52
na pewno bardzo pyszne:-)
magdziorka6 30.09.2013 17:12
uwielbiam je dzisiaj jadłam
bogusia19 30.09.2013 14:30
ale bym zjadła
Habibi 30.09.2013 13:47
właśnie chodzą za mną od kilku dni, ale tym razem zrobię bez farszu, bo lubię takie pokrojone w plasterki i odsmażone :) świeżo gotowane lubię też zalane zimnym mlekiem :)
dodi 30.09.2013 13:46
ale pyszne te pyzy
Barbara777 30.09.2013 13:07
a prosze bardzo;)
sylwia_mc 30.09.2013 12:59
Ja też uwielbiam, mogę troszkę??
Michał2 30.09.2013 12:56
uwielbiam ze skwareczkami;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat