Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
biszkopty okrągłe
1 PACZKA -
cukier
2 SZKLANKI -
mąka
1 szklanka -
jajko
6 sztuk -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
masło
1 łyżka -
galaretki rozne
2 -
jogurt owocowy
1 litr -
Żelatyna wieprzowa Prymat
-
jabłka
1i 1/2 starte
Przepis i sposób przygotowania PYZIA KASI N
Masło roztopić, dodać jabłka, 1 szklankę cukru, podsmażyć. Dodać suchą galaretkę np. zieloną, wymieszać i smażyć bez przykrycia jeszcze ok. 5 minut.
Drugą galaretkę np. czerwoną i żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody. Połączyć z jogurtem.
Na biszkopt wyłożyć jabłka, na to okrągłe biszkopty i masa jogurtowa
Komentarze (1)