PYZIA KASI N

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty okrągłe

    1 PACZKA
  • cukier

    2 SZKLANKI
  • mąka

    1 szklanka
  • jajka

    6 sztuk
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • masło

    1 łyżka
  • galaretki rozne

    2
  • jogurt owocowy

    1 litr
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • jabłka

    1i 1/2 starte
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt: białka ubić, dodać 1 szklankę cukru i żółtka, mąkę wymieszać z proszkiem i też dodać, wymieszać. Piec w temp. 180 C ok. 30-40 minut.
Masło roztopić, dodać jabłka, 1 szklankę cukru, podsmażyć. Dodać suchą galaretkę np. zieloną, wymieszać i smażyć bez przykrycia jeszcze ok. 5 minut.
Drugą galaretkę np. czerwoną i żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody. Połączyć z jogurtem.
Na biszkopt wyłożyć jabłka, na to okrągłe biszkopty i masa jogurtowa

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Misiakova 15.02.2011 07:33
mniam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat