Pyszny torcik capuccino

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 sztuk
  • cukier

    3/4 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mąka

    1,5 szklanki
  • kakao

    3-4 łyżki
  • woda

    2 łyżki
  • budyń śmietankowy

    3 sztuki
  • mleko

    1 litr
  • cukier

    5 łyżek
  • cappuccino

    5 łyżek
  • masło

    25 dag
  • kremówka

    1 szklanka
  • dżem wiśniowy

    1 słoik
  • poncz kawowy

    do nasączenia
  • czekolada deserowa

    1 tabliczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z jajek, mąki, kakao i cukru z dodatkiem proszku i wody upiec biszkopt. Wystudzić i przekroić na 3 części. Odlać cześć mleka i rozrobić w nim budynie, cukier i kawę. Pozostałe zagotować. Ugotować budyń. Wystudzić. Utrzeć z masłem. Dolną część tortu lekko nasączyć ponczem i wyłożyć połowę kremu. Przycisnąć drugą częścią. Nasączyć. Wyłożyć dżem. Przykryć ostatnim krążkiem. Nasączyć ponczem. Wyłożyć krem, wyrównać i obsmarować boki tortu. Boki tortu obsypać kawą. Wierzch tortu zasypać tartą czekoladą. Udekorować bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marybeth 02.08.2011 12:47
Smakowicie wygląda :)
PaniMISIOWA 16.06.2011 11:35
pyszności
Smakosz6 28.04.2011 12:34
ale super!
kome 11.04.2011 22:39
piękny
Smakosz6 27.03.2011 21:36
mmmmmmmmmmmmmmm
katarzynka455 03.02.2011 23:45
smacznie i pięknie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat