Pyszny sos koperkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • posiekanego świeżego koperku

    3/4 szk
  • sól do smaku

  • słodkiej śmietany 18 %

    1/3 szk
  • mąki

    1 łyżka
  • laurowy

    1
  • ziarna ziela angielskiego

    2
  • bulion warzywny

    500 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bulion zagotować w garnku. Cebulę obrać i drobniutko pokroić, wrzucić do bulionu razem z liściem i zielem i chwilę gotować. Koperek umyć i posiekać, po czym wrzucić do garnka z bulionem. Dodać sól i pieprz do smaku. Mąkę rozrobić ze śmietaną dokładnie aby nie było grudek. Wlać trochę bulionu aby zahartować śmietanę i wlać do garnka energicznie mieszając. Sos zagotować i podawać np. do ziemniaków z klopsami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 08.05.2013 20:39
uwielbiam takie sosy
Magda24 08.05.2013 20:16
musi pachnieć wspaniale
wiola333 08.05.2013 13:15
smakowicie, mniam
Sylwia26 08.05.2013 12:02
apetycznie wygląda
SylwiaMagdaSabin 08.05.2013 11:25
uwielbiam koperkowy
Ania321 08.05.2013 11:21
pyszny sosik :)
reniatka 08.05.2013 11:19
fajny sosik lubie taki
msmors 08.05.2013 11:18
super sosik
Janina 08.05.2013 11:18
Bardzo lubię sos koperkowy
2milutka 08.05.2013 11:05
pysznie podany:)))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat