Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mleko
1 szklanka -
cukier
1 szklanka -
Żelatyna wieprzowa Prymat
5 dag -
aromat śmietankowy
1 -
galaretka
1 szt. -
śmietana
1/2 litra
Przepis i sposób przygotowania Pyszny Śmietanowiec
2 galaretki przygotowujemy wcześniej w oddzielnych naczyniach i odstawiamy do lodówki żeby dobrze zastygły. Następnie rozdrabniamy nożem na małe kawałki.
Do garnuszka wlewamy mleko, po zagotowaniu dodajemy wcześniej namoczoną w 1/2 szklanki wody żelatynę i cukier. Kiedy żelatyna się rozpuści odstawiamy z ognia i ostudzamy. Miksujemy ze śmietaną i odstawiamy żeby było chłodne ale jeszcze nie tężejące. Następnie dodajemy rozdrobniona galaretkę i mieszamy. Tężejącą masę wylewamy na biszkopt. Układamy na to owoce i zalewamy trzecia galaretka. Wszystko odstawiamy do schłodzenia na kilka godzin! Smacznego!
Komentarze (15)
Załaduj więcej komentarzy (5)