Pyszny obiad z mielonymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

  • przyprawy

  • cebula

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajko

  • surówka

  • puree ziemniaczane

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone przprawiamy do smaku. Ja dodaję trochę soli,pieprzu i Kucharka. Dodajemy posiekaną drobno cebulę,trochę bułki tartej i jajko. Wszystko dokładnie mieszamy rękami. Formujemy kulki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na margarynie aż się zarumienią.
Podajemy z surówką colesław i puree ziemniaczanym o smaku czosnkowym. Polecam!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smakowita 26.09.2011 22:29
smacznie się prezentuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat