Pyszny kurczak w krakersowej panierce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    500 ml
  • opakowanie krakersów

    1 op
  • filety z kurczaka (podwójne)

    1 szt
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jogurt wlac do miski. Filety pokroic w kostkę. Obsypac solą i pieprzem. Filety wymieszac z jogurtem i zostawic na min 2 godziny. Krakersy pokruszyc i doprawic przyprawami. Kawałki mięsa obtaczac w przygotowanej panierce i piec w temp. 200 C przez 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 07.07.2010 11:48
palce lizać
Katarzyna/kate1980 28.05.2010 11:22
świetny przepis
mehia 20.05.2010 09:00
i warty wypróbowania :)
Allice 05.05.2010 14:10
Ciekawy pomysł z tymi krakersami. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat