Pyszny krupnik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    40 dag
  • marchew

    1
  • pietruszka

    1
  • kasza jęczmienna

    3/4 szklanka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1
  • natka

  • pieprz

  • sól

  • ziele angielskie

    2 ziarno
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować 2 l wody, włożyć żeberka. Dodać kaszę, gotować 20 minut. Marchew, pietruszkę pokroić w prążki. Dodać do wywaru razem z przyprawami, liściem i zielem. Przybrać natką. Gotować aż kasza dojdzie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 18.04.2013 10:04
musze zrobic , dawno nie robiłam
zuzanna_z 04.01.2012 12:12
lubię krupnik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat