pyszny krem budyniowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 szkl
  • cukier

    5 łyżek
  • mąka tortowa

    3 łyżki
  • budyń śmietankowy

    1
  • margaryna kostka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

3/4 szkl mleka odlać i w tym roztrzepać mąkę i budyń.Resztę mleka zagotować z cukrem.Do gotującego się mleka wlać mieszninę mąki i budyniu.Ugotowany budyn wystudzić.Następnie do budyniu porcjami dodawać margarynę i miksować .W czasie miksowania dodać odrobinę kwasku cytryn.co poprawi smak kremuKrem nadaje się do ciast i tortów

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aannkaa82 26.11.2013 20:19
W sam raz do tortu który zamierzam upiec :)
kriko 20.01.2013 09:41
super
agnieszka214 28.11.2012 08:47
bardzo fajny
Krzysztof15 31.08.2012 15:51
pycha
Luki 18.06.2012 09:05
i prosty mniam
sunnymood 16.03.2012 20:23
super
Reda 18.12.2011 05:44
Mniam, mniam, mniam
smakoszek 10.12.2011 16:57
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat