Przepis i sposób przygotowania na: Pyszny krakersowiec
2. Krem karpatka robimy wg przepisu (5min delecta) na opakowaniu i nakładamy na herbatniki.
3. Kładziemy warstwę krakersów i smarujemy je masą krówkową (w zależności od wielkości blachy, jeśli zostaje nam sporo masy krówkowej jeszcze raz kładziemy krakersy i ponownie smarujemy masą krówkową) (gdybyśmy nie znaleźli masy krówkowej można kupić mleko skondensowane do kawy, wstawiamy puszkę do garnka i gotujemy 4-5h)
4. Nakładamy warstwę krakersów.
5. Ubijamy śmietanę z 3szt śmietan fix’u i nakładamy na krakersy
6. Całość dekorujemy wisienkami, ścieramy czekoladę na drobnych oczkach i posypujemy.
7. Odstawiamy do lodówki na ok 3h aby krakersy zmiękły. (Najlepiej jest zrobi ciasto dzień wcześniej i zostawić na całą noc. Wtedy Krakersy na pewno będą mięciutkie).
SMACZNEGO :)