Pyszny budyń czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada

    10 dag
  • migdały

    10 dag
  • cukier

    20 dag
  • masło

    10 dag
  • jaja

    4 sztuki
  • rum

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzec, dodac masło, sparzone migdały, tartą czekoladę oraz pianę z białek. Wymieszac i gotowac przez 45 minut. Skropic rumem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 30.05.2011 15:54
mniam
agata1722 26.02.2011 11:31
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat