Pyszne naleśniki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • jajko

    4 szt.
  • masło

    2 łyżki
  • woda zimna

    200 ml
  • mleko

    400 ml
  • sól do smaku

    szczypta
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Roztop masło. Do miski włóż wszystkie składniki, a masło powinno być roztopione, a następnie zmiksuj. Na patelni rozgrzej olej, możesz te naleśniki też smażyć na suchej, rozgrzanej patelni. Na patelnię kładź ciasto i smaż naleśniki z oby dwóch stron na rumiany kolor. Podawaj je z ulubionym dżemem lub masą serową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat