pyszne matiasy w pesto pietruszkowo-czosnkowym z musztardą i...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    8 sztuk
  • mleko

    1/2 litra
  • pietruszka zielona

    1 pęczek
  • ząbki czosnku

    4 sztuki
  • cebula czerwona

    1 mniejsza
  • cukier

    1 łyżeczka
  • Musztarda miodowa Prymat

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • olej rzepakowy

    3/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - pyszne matiasy w pesto pietruszkowo-czosnkowym z musztardą i... foto
matiasy zalać zimną wodą i moczyć przez godzinę, wodę wylać i wlać mleko, można dolać wody i moczyć przez godzinę
Krok 2 - pyszne matiasy w pesto pietruszkowo-czosnkowym z musztardą i... foto
opłukany pęczek pietruszki włożyć do rozdrabniacza, dodać ząbki czosnku i dokładnie zmiksować
Krok 3 - pyszne matiasy w pesto pietruszkowo-czosnkowym z musztardą i... foto
do miski wsypać drobno pokrojoną cebulę, cukier, dodać musztardę, sok z cytryny, wlać olej, wsypać pesto i wymieszać dobrze
Krok 4 - pyszne matiasy w pesto pietruszkowo-czosnkowym z musztardą i... foto
matiasy opłkać zimną wodą, odsączyć na sicie, pokroić na 1,5 cm kawałki i włożyć do miski, delikatnie wymieszać składniki
Krok 5 - pyszne matiasy w pesto pietruszkowo-czosnkowym z musztardą i... foto
matiasy przełozyć do odpowiedniej wielkości słoika, zamknąć i schowac do lodówki najlepiej na całą noc - matiasy są w tej marynacie pyszne, zdrowe...............SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monika141 26.10.2015 19:08
smaczny śledzik
wwwiolka 25.10.2015 20:04
Pięknie się prezentują.
joannaa24 25.10.2015 11:53
Super przepis. Muszą być dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat