Pyszne flaczki z lina

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Lin

    1 kg
  • włoszczyzna

    300 g
  • cebula

    2
  • mąka

    20 g
  • śmietany

    200 ml
  • majeranek

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Myjemy i oczyszczamy lina. Usuwamy kręgosłup oraz ości, nacinając wzdłuż brzucha i wyjmując wraz z wnętrzościami. Odcinamy płetwy oraz ogon. Kroimy rybę w paseczki, przyprawiamy i zasypujemy mąką, mieszamy. Podsmażamy rybkę na patelni. Następnie warzywa obieramy i kroimy w słupki. Dusimy do miękkości. Do warzyw dodajemy rybkę, zalewamy wszystko śmietaną. Gotujemy chwilę razem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 17.11.2011 14:55
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat