Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
6 sztuk -
mąka pszenna
1,5 szklanki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
cukier
3/4 szklanki -
olej
3 łyżki -
śmietana 30%
1 opakowanie -
Żelatyna wieprzowa Prymat
1 łyżka -
galaretka
3 sztuki -
serek homogenizowany
1 opakowanie -
owoce
4 sztuki
Sposób przygotowania
Ciasto wylewamy do formy wyłozonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok 30 minut. Śmietanę ubijamy,pod koniec słodzimy oraz dodajemy rozpuszczoną wraz z żelatyną i schłodzoną galaretkę oraz serek. Nadal delikatnie miksujemy. Na wystudzone ciasto nakładamy masę,na nią kładziemy owoce i całośc zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się