Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna zupa serowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 l
bulion drobiowy 4 kostki
mięso mielone 400 g
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
marchewka 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
pieczarki 250 g
serek topiony kremowy 3 sztuki
śmietanka 12% UHT 1/3 szklanki
mąka 2 łyżki
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna zupa serowa

Wodę zagotować i rozpuścić w niej bulion. Mięso doprawić solą, pieprzem, dodać jajko, bułkę tartą i uformować z nich małe pulpeciki, wrzucić do buliony i poczekać parę minut, aż się podgotują.
Marchewkę pociąć w paseczki, dodać do zupy. Następnie skroić pora i pieczarki i dodać je.
Do serków dodać chochlę lub dwie zupy (samego płynu) i zmiksować w mikserze. Gdy warzywa będą już miękkie serki dodać do zupy i wymieszać (mogą być lekkie serowe grudki).
Śmietankę wymieszać z mąką i dodać do zupy.
Do gotowej zupy dodać posiekany koperek i doprawić solą i pieprzem do smaku. Można podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 26.04.2013 15:49
smaczne mniam
safcia 20.01.2013 10:41
uwielbiam tą zupę
Cynamonka 20.01.2013 10:40
brzmi fajnie, jeszcze nigdy nie robiłam zupy z mielonym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak