Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna zapiekana biała kiełbasa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa 6 szt
cebula 5 szt
piwo 200 ml
musztarda 2 łyżki
majeranek 1 łyżeczka
bułka 3 szt
ser żółty 10 dkg
masło
smalec 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna zapiekana biała kiełbasa

Kiełbasę białą układamy w wysokiej patelni, dokładamy smalec i smażymy z każdej strony na brązowy kolor. Cebulę kroimy w półksiężyce i dokładamy do kiełbasy, chwilę smażymy. Następnie zalewamy piwem, wsypujemy majeranek i smażymy tak długo, aż cebula będzie miękka. Na koniec dodajemy musztardę i doprawiamy do smaku.
Bułeczki kroimy na kromeczki, lekko smarujemy masłem i przykrywamy serem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 7-10 minut, do przyrumienienia. Podajemy z kiełbaską. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 10.05.2015 20:52
smaczna zapiekanka
Konczi 17.04.2015 09:00
Zgadzam się - jest pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak