Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna sałatka ryżowa z tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
kukurydza w puszce 1 op
cebulka ze szczypiorkiem
jajko 4 szt
majonez tradycyjny 3 łyżki
śmietana 18 proc 3 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna sałatka ryżowa z tuńczykiem

Musztardę, majonez, śmietanę i sok z cytryny dokładnie mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą, odkładamy do lodówki aby połączyły się smaki.
Ryż gotujemy według opisu na opakowaniu. Tuńczyka odciskamy z płynu i mieszamy z odcedzoną kukurydzą i wystudzonym ryżem, przyprawiamy solą i pieprzem.
Na talerz nakładamy sałatkę, polewamy przygotowanym sosem i posypujemy cebulką ze szczypiorkiem.
Jajka kroimy na ćwiartki i układamy z boków, można też pokroić w kostkę i wymieszać z sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 24.11.2013 14:55
apetyczna)))
gusia1000 07.07.2013 19:15
Znana i dobra sałatka.
IwonaDD 23.06.2013 08:29
prezentuje się bardzo zachęcająco
Megg 22.06.2013 21:47
wspaniała sałatka
gosia1988 22.06.2013 21:31
fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak