Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z dowolnej ryby
ok 1 kg -
cebula
3 szt -
koncentrat pomidorowy
3 łyżki -
keczup pikantny
1/2 dużego -
jajko
1 szt -
sól
-
mąka
-
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
olej
Przepis i sposób przygotowania Pyszna rybka po żydowsku
2 szkl wody
pieprz
ziele angielskie
5-6 łyżek cukru
1/2 szkl octu
liść laurowy
Rybę oczyszczamy i kroimy na kawałki, solimy i posypujemy przyprawą do ryb. Obtaczamy w mące,roztrzepanym jajku i w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju.
Wszystkie składniki zalewy łączymy, dodajemy koncentrat pomidorowy i keczup.
Cebulę kroimy w krążki i szklimy na oleju. Dodajemy do zalewy.
W salaterce układami warstwami usmażoną rybę i sos.
Komentarze (25)
Załaduj więcej komentarzy (15)