Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z dowolnej ryby
ok 1 kg -
cebula
3 szt -
koncentrat pomidorowy
3 łyżki -
keczup pikantny
1/2 dużego -
jajko
1 szt -
sól
-
mąka
-
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
olej
Sposób przygotowania
2 szkl wody
pieprz
ziele angielskie
5-6 łyżek cukru
1/2 szkl octu
liść laurowy
Rybę oczyszczamy i kroimy na kawałki, solimy i posypujemy przyprawą do ryb. Obtaczamy w mące,roztrzepanym jajku i w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju.
Wszystkie składniki zalewy łączymy, dodajemy koncentrat pomidorowy i keczup.
Cebulę kroimy w krążki i szklimy na oleju. Dodajemy do zalewy.
W salaterce układami warstwami usmażoną rybę i sos.
Komentarze (25)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (15)