Pyszna rybka po żydowsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    ok 1 kg
  • cebula

    3 szt
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • keczup pikantny

    1/2 dużego
  • jajko

    1 szt
  • sól

  • mąka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zalewa:
2 szkl wody
pieprz
ziele angielskie
5-6 łyżek cukru
1/2 szkl octu
liść laurowy
Rybę oczyszczamy i kroimy na kawałki, solimy i posypujemy przyprawą do ryb. Obtaczamy w mące,roztrzepanym jajku i w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju.
Wszystkie składniki zalewy łączymy, dodajemy koncentrat pomidorowy i keczup.
Cebulę kroimy w krążki i szklimy na oleju. Dodajemy do zalewy.
W salaterce układami warstwami usmażoną rybę i sos.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aannkaa82 16.12.2013 20:22
Akurat na nadchodzące święta.
IwonaKa 01.08.2013 00:08
taką rybke to ja lubię
Katarzyna59 31.05.2013 08:59
bardzo smaczne
m1monika 19.04.2013 10:51
lubię rybki :-)
Renataj 19.03.2013 23:21
Aż zrobiłam się głodna.
wiola333 06.03.2013 10:10
naprawdę pyszna ryba
Pani Domu 01.09.2012 11:02
fajny pomysł na rybę
Anna152 29.07.2012 05:33
smaczności
Seba 15.06.2012 08:27
pycha
MagdaXXX 09.05.2012 14:48
pyyyyycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat