Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna kapusta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
kapusta kiszona 750 gram
marchewka 4 szt
mięso wieprzowe bez kości 1 kg
ćwiartka z kurczaka 1 szt
kiełbasa podwawelska 0,5 kg
przyprawa do dań z kapusty 1 opakowanie
kostka rosołowa 2 szt
kostka do sosów 2 szt
pieprz czarny do smaku
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
ziele angielskie 7-8 szt
przecier pomidorowy 1 słoiczek
papryka mielona 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna kapusta

Kroki postępowania

1
Do garnka wlać 2 litry wody,wrzucić kostki rosołowe i do sosów.Wrzucić mięso wieprzowe i z kurczaka.Mięso ugotować do miękkości,wyciągnąć z garnka,ostudzić i obrać.Następnie wrzucić do garnka pokrojoną,niedużą główkę kapusty,pokrojone marchewki,ziela angielskie,liście laurowe i opakowanie przyprawy do kapusty.
Krok 1 - Pyszna kapusta foto
2
Gdy kapusta będzie miękka dodać kapustę kiszoną wraz z sokiem.Gdy całość zacznie się gotować dodać łyżkę mielonej papryki,pokrojoną w kostkę i podsmażoną kiełbasę oraz mięso wieprzowe i z kurczaka.Całość gotować do całkowitej miękkości.
Krok 2 - Pyszna kapusta foto
3
Gdy wszystkie składniki będą miękkie dodać słoiczek przecieru pomidorowego i dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Pyszna kapusta foto
4
Gotować jeszcze przez co najmniej 15 minut,co nieraz mieszając i gotowe.
Krok 4 - Pyszna kapusta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlena/Kinia 28.12.2011 10:36
pyszny bigosik:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak