Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pychotka z powidłami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 400 gram
cukier drobny 50 gram
margaryna 1 kostka
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 4 sztuki
cukier puder 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pychotka z powidłami

Żółtka oddzielić od białek.Mąkę, proszek, margaryne,żółtka, cukier razem posiekać i zagniesć ciasto. Podzielic ciasto na 3 części. Do 1 dodać kakao i schłodzić, 2 część wyłożyć na blachę, posmarować powidłami i na to zetrzeć ciemne ciasto na tartce. Następnie ubić pianę z białek i 200 gram cukru pudru, wyłożyć na ciemne ciasto. Następnie zetrzeć ciasto jasne. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 01.09.2013 13:32
pyszne ciacho :)
fotoviderek 13.04.2013 07:58
Pyszna pychotka :)
ElizaT 20.01.2013 15:44
extra
Rafał10 17.01.2013 11:44
pyyyychotka :)
safcia 14.01.2013 16:26
jak się nazywa tak i smakuje
Seba 06.01.2013 11:14
smaczne ciasto
Bernadeta1 05.01.2013 10:41
super ciasto
manaika 31.12.2012 12:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak