Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jaja
5 szt -
cukier puder
3/4 szkl -
mąka pszenna
3/4 szkl -
mąka ziemniaczana
1/4 szkl -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
masło
1 kostka -
bezy
2 paczki
Przepis i sposób przygotowania Pychotka owocowo-bezowa
Krem:
2 szkl mleka
1/2 szkl cukru
4 żółtka
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki mąki pszennej
1/2 szkl zimnego mleka
2 szklanki mleka zagotowujemy, dodajemy cukier.
W pół szklanki zimnego mleka rozrabiamy oba rodzaje mąki z żółtkiem, aby nie było grudek.
Wlewamy do gotującego się mleka.
Ostudzony budyń ucieramy z kostką masła.
Na biszkopt wykładamy połowę kremu, na kremie układamy dowolne owoce- truskawki, jagody, brzoskwinie, resztę kremu, na wierzchu bezy i całość polewamy polewą czekoladową.
Komentarze (34)
Załaduj więcej komentarzy (24)