Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty torcik

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 op.
truskawki 1 szklanka
jogurt naturalny 400 g
śmietana kremówka 250 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
czekolada mleczna

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty torcik

Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku.Gdy przestygnie dodajemy jogurt.Dokładnie mieszamy.Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki truskawki oraz cukier,jeśli owoce są kwkaśne.Wlewamy masę do tortownicy wyłożonej folią spożywczą.Odstawiamy aby stężało.Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach gorącej wody.Odstawiamy na chwilę i wkładamy na 7 sekund do mikrofali.Śmietanę ubijamy na sztywno.Dodajemy do śmietany żelatynę.Wykładamy na masę jogurtową.Przed podaniem posypać startą czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 21.02.2015 16:00
takie słodkości lubię i to bardzo
Ola1young 21.02.2015 14:12
pyszniutki na pewno !
mzap88 21.02.2015 13:46
rewelacyjnie wygląda
Joannasz3190 21.02.2015 12:18
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak