Puszysty torcik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka truskawkowa

    1 op.
  • truskawki

    1 szklanka
  • jogurt naturalny

    400 g
  • śmietana kremówka

    250 ml
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżeczki
  • czekolada mleczna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku.Gdy przestygnie dodajemy jogurt.Dokładnie mieszamy.Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki truskawki oraz cukier,jeśli owoce są kwkaśne.Wlewamy masę do tortownicy wyłożonej folią spożywczą.Odstawiamy aby stężało.Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach gorącej wody.Odstawiamy na chwilę i wkładamy na 7 sekund do mikrofali.Śmietanę ubijamy na sztywno.Dodajemy do śmietany żelatynę.Wykładamy na masę jogurtową.Przed podaniem posypać startą czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zdzisław 21.02.2015 16:00
takie słodkości lubię i to bardzo
Ola1young 21.02.2015 14:12
pyszniutki na pewno !
mzap88 21.02.2015 13:46
rewelacyjnie wygląda
Joannasz3190 21.02.2015 12:18
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat