Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty sernik

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1,5 kg
śmietana 18 proc 0,5 litra
budyń śmietankowy 2 szt
cukier kryształ 2,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżki
jajko 8 szt
sok z cytryny
bakalie
herbatniki szt 1

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty sernik

Twaróg zmielić. Jaja wybić, oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem dodawać ser i śmietanę porcjami oraz budyń, ucierać do połączenia. Dać bakalie, proszek do pieczenia, sok z cytryny i na końcu pianę z białek. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć herbatniki jeden obok drugiego i wylać masę serową, wyrównać. Wstawić do piekarnika 180 st. na ok.1,5 godziny. Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 19.05.2015 08:33
apetycznie wyglada
Jagódka77 14.02.2015 21:34
ekstra sernik
gosia56 21.01.2015 17:12
Super serniczek:)
Magula 19.01.2015 08:21
Wspaniały, uwielbiam serniki
Anna20 18.01.2015 20:49
na pewno jest pyszny :)
gottrina 18.01.2015 20:28
robię podobny, rewelacyjnie smakuje
Anna169Hosz 18.01.2015 17:47
Smaczniutki!
Monika-twin 18.01.2015 17:42
Fajny przepisbez masla!
Krzysztof15 18.01.2015 15:21
uwielbiam serniki
Michał2 18.01.2015 14:58
piękny serniczek;)
gosia1988 18.01.2015 14:45
taki sernik lubię
adelajda 18.01.2015 14:38
Puszysty to tak jak lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak