Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty omlet z truskawkami i borówką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 3 szt
mąka pszenna 2 łyżki
cukier 2 łyżki
masło 2,5 dag
truskawki świeże 20 dag
borówka amerykańska 10 dag
cukier puder do posypania
jogurt naturalny 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty omlet z truskawkami i borówką

Do miski miksera wlewamy białka jaj i ubijamy z łyżką cukru na sztywną pianę. Dodajemy żółtka i mąkę pszenną i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitego ciasta wlewamy na patelnię z rozgrzanym masłem i smażymy po kilka minut z każdej strony na małym ogniu. Usmażony omlet przekładamy na talerz i posypujemy wcześniej umytymi i pokrojonymi na kawałki i posypanymi 1 łyżką cukru owocami. Polewamy jogurtem naturalnym a na samym końcu posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 11.06.2014 22:37
wspaniały omlet
jasiek 11.06.2014 15:12
idealny omlet
Jadwiga/Jaga85 11.06.2014 14:36
Omlet z truskawkami-PYCHA!!
pestka 11.06.2014 12:02
pyszny taki deser z owocami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak