Puszysty omlet

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

    szczypta
  • dżem malinowy

  • masło

    trochę
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogólna zasada to - na jedno jako przypada jedna łyżka mąki :)
Białko ubić na sztywną masą (najlepiej dodać małą szczyptę soli, wtedy szybciej się ubije), później dodać żółtko i mąkę - całość delikatnie wymieszać.
Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, a następnie przelać na nią masę. Smażyć z obu stron na małym ogniu do zrumienienia.
Uwaga: to ma być puszysty omlet, więc radzę użyć małej patelni ;p
Po usmażeniu podać np. z dżemem :) Ja uwielbiam taki omlecik z dżemem malinowym :)
Smacznego ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 07.12.2012 08:50
smaczne
hastalavista 28.02.2012 19:20
pyszne śniadanko :)
katarzynka455 09.06.2011 13:22
super
kate.500 13.04.2011 13:29
smaczność...
bami 15.03.2011 19:11
Jaki puszysty! jak poduszeczka :D
Olaa 10.02.2011 13:59
uwielbiam
jolaxa1 16.12.2010 22:09
mmmmm
Anna169Hosz 13.12.2010 11:03
Bardzo smaczny omlet.
kuklik 08.12.2010 12:05
pięknie wygląda
misia53 08.12.2010 00:29
Zamieniam dzisiaj salceson krwisty na Islanzadi omlet puszysty!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat