Puszysta jajecznica

Puszysta jajecznica

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 szt
  • mleko

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do rondelka lub patelni wlewamy mleko tak aby zakryło tylko dno. Kiedy mleko zaczyna się gotować wbijamy jajka i lekko solimy. Smażymy jajecznicę na małym ogniu ciągle mieszająć aż się zetnie. Podajemy np z ogórkami konserwowymi.
SMACZNEGO !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wiola333

16.04.2013 09:51
kusząco brzmi i wygląda

Motorek

25.01.2013 15:29
tak dawno nie jadłem jajecznicy...

Iwusia

08.01.2013 23:29
smakowita jajecznica

sara1

22.10.2012 12:13
wygląda bardzo apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat