Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane z pomidorami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Kolejna propozycja na dodatek ziemniaczany do obiadu. Korzystajcie póki pomidory i ziemniaki są najsmaczniejsze.

Składniki:

Składniki:

ziemniaki 500 gramów
pomidory malinowe 2 sztuki
śmietana gęsta 1 łyżka
masło 82% 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane z pomidorami

Ziemniaki obieramy, zalewamy zimną wodą.
Pomidory sparzamy, usuwamy skórki, zdrewniałe części pomidorów i kroimy na ćwiartki. Dodajemy do ziemniaków razem z masłem, wsypujemy płaską łyżeczkę soli.
Gotujemy do miękkości.
Odcedzamy, tłuczemy, mieszamy ze śmietaną.
Do smaku doprawiamy pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak