Puree ziemniaczane z koperkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • mleko 3,2%

    3/4 szklanki
  • masło

    2-3 łyżki
  • koperek

    1 pęczek
  • sól do smaku

  • Pieprz biały mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie- odcedzić i przepuścić przez praskę.
Mleko podgrzać i rozpuścić w nim masło- stopniowo dodawać do jeszcze gorących ziemniaków i energicznie wymieszać.
Na koniec dodać posiekany drobno koperek i przyprawy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 08.01.2016 17:41
bardzo lubię,też robię takie puree

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat