Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 1 kg
cebula 1-2 szt
śmietana kwaśna 250 g
masła 1/4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Ubić tłuczkiem lub praską i dodać śmietanę. Cebule pokropić w kostkę i zeszklić na maśle, dodać do ziemniaków. Wymieszać. Całość dokładnie wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 06.10.2013 17:46
pomysłowe to puree
romanrafal
romanrafal 15.09.2012 14:45
lubię to
parysek10 31.07.2012 18:59
uwielbiam puree

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak